Poliklinika Gikić
Protetika

Izrađujemo sve vrste zubnih nadomjestaka; privremene zubne krunice, proteze – parcijalne i totalne, zubne mostove te pojedinačne zubne krunice.

Protetski radovi izrađuju se od različitih vrsta materijala: metalkeramika, cirkonkeramika, staklokeramika, kompozit i akrilat.

Protetsku terapiju prilagođavamo potrebama, željama i financijskim mogućnostima pacijenata. Svaki protetski rad zadovoljava funkciju i estetiku.

Protetika

FIKSNA PROTETIKA

Grana je dentalne medicine koja se bavi nadomještanjem izgubljenih ili zaštitom oštećenih zuba. Protetskom terapijom vraća se izgubljena estetika i funkcija zuba, a nadomjesci koje pacijenti dobivaju ne vade se iz usta. Gubitkom zuba dolazi do narušavanja međučeljusnih odnosa, stoga je jako važno na vrijeme opskrbiti zube zubnim krunicama, ljuskicama ili mostovima. Također, zubnim mostovima vraćamo funkciju i estetiku na onim dijelovima gdje su nedostajali zubi.

Ovisno o indikaciji i terapiji razlikujemo:

LJUSKICE ( VENEERS): fiksno- protetski nadomjesci Kojima se ispravljaju nepravilnosti položaja, boje, oblika ili razmaka između zubi. Ljuskicama se postižu manje korekcije te su kao takve najpoštedniji oblik fiksno protetske terapije, jer se brusi svega 0,3-0,5 mm zuba s prednje strane.

KRUNICE: fiksno protetski nadomjesci za čiju je izradu potrebno izbrusiti cijelu površinu zuba. Zubi oslabljeni karijesom ili velikim ispunima savršeni su kandidati za krunice budući da senjima učvršćuju zubi, čime im se produžuje vijek trajanja.

MOSTOVI: fiksno protetski nadomjesci Kojima se nadomještaju zubi. Za njihovu izradu također je potrebno izbrusiti zube, a oni nadsvođuju bezubi prostor sidreći se na preostale zube.

MOBILNA PROTETIKA

Grana je dentalne medicine koja se bavi nadoknađivanjem izgubljenih zuba totalnim ili djelomičnim protezama koje se sa svojim dijelovima naslanjaju na preostala tkiva usne šupljine te se vade iz usta. Izrađuju se kod pacijenata Kojima nedostaje veći broj zuba ili uopće nemaju svoje zube, a implantate iz nekog razloga ne žele.

https://www.poliklinikagikic.hr/wp-content/uploads/2021/12/poliklinika-gikic-web-infografika-protetika.jpg
https://www.poliklinikagikic.hr/wp-content/uploads/2021/11/poliklinika-gikic-protetika.jpg

Kontaktirajte nas

+385 1 3631 630
info@poliklinikagikic.hr

Kontaktirajte nas

https://www.poliklinikagikic.hr/wp-content/uploads/2022/07/dr-matija-gikic.png

Kontaktirajte nas!

Ako imate pitanja i želite dogovoriti BESPLATAN prvi pregled i konzultacije s oralnim kirurgom –  Javite nam se! Radujemo se vašem dolasku!

  Vaše ime i prezime

  Email adresa

  Broj telefona

  Zanima me

  https://www.poliklinikagikic.hr/wp-content/uploads/2022/07/dr-matija-gikic.png
  Poliklinika Gikić

  Tim visoko educiranih stručnjaka spreman za izvođenje svih stomatoloških zahvata

  Naši partneri
  Društvene mreže

  Posjeti Polikliniku Gikić na društvenim mrežama

  2021 Sva prava pridržana – Poliklinika Gikić

  Poliklinika Gikić – 2022 Sva prava pridržana