Poliklinika Gikić
Popravak i liječenje zuba

Rekonstrukcija zuba ispunima, liječenje korijenskih kanala zuba te revizije liječenja zahvati su kojima naše zube održavamo na životu i izbjegavamo vađenje zuba. U većini slučajeva, zahvaljujući suvremenoj tehnologiji, moguće je izliječiti zub u jednom posjetu stomatologu.

Cijena ispuna ovisi o veličini površine koju prekriva ispun, a endodontskog tretmana o broju kanala koje treba liječiti.

Popravak i liječenje zuba

Karijes kao najraširenija bolest označuje propadanje tvrdog zubnog tkiva uzrokovano metaboličkim produktima bakterija koji “otapaju” tvrdo zubno tkivo. Očituje se kao crne ili bijele mrlje, ili kao “rupe” na površini zuba.

Liječenje karijesa podrazumijeva uklanjanje zaraženog i omekšalog zubnog tkiva, a prostor koji je uklonjen nadoknađuje se umjetnim materijalom tj. Ispunima, u poliklinici dr. Gikić koristimo najsuvremenije kompozitne  materijale za izradu ispuna. Mikrohibridni i nanohibridni kompoziti osiguravaju restauraciji čvrstoću, estetiku i trajnost.

Ukoliko karijes napreduje do živca zuba, tada je potrebno napraviti endodontski zahvat “liječenja živca” kod kojeg se mrtvi i nekrotični živac uklanja posebnim ručnim ili strojnim iglicama, čime se istodobno postiže mehničko uklanjanje ostataka živca kao i pripremanje korijenskog kanala za punjenje umjetnim materijalima zahvaljujući Kojima i “mrtav” zub može ostati u ustima još dugo vremena.

U poliklinici dr. Gikić radi se  jednoposjetna strojna endodoncija najsuvremenijim uređajima (Protaper; Dentsply Maillefer-Switzerland, Reciproc Gold; VDW)

https://www.poliklinikagikic.hr/wp-content/uploads/2021/11/poliklinika-gikic-popravak-i-lijecenje-zuba.jpg

Kontaktirajte nas

Nazovi nas
+385 1 3631 630
Pošalji e-mail
info@poliklinikagikic.hr

Kontaktirajte nas

https://www.poliklinikagikic.hr/wp-content/uploads/2022/07/dr-matija-gikic.png

Kontaktirajte nas!

Ako imate pitanja i želite dogovoriti BESPLATAN prvi pregled i konzultacije s oralnim kirurgom –  Javite nam se! Radujemo se vašem dolasku!

  Vaše ime i prezime

  Email adresa

  Broj telefona

  Zanima me

  https://www.poliklinikagikic.hr/wp-content/uploads/2022/07/dr-matija-gikic.png
  Poliklinika Gikić

  Tim visoko educiranih stručnjaka spreman za izvođenje svih stomatoloških zahvata

  Naši partneri
  Društvene mreže

  Posjeti Polikliniku Gikić na društvenim mrežama

  2021 Sva prava pridržana – Poliklinika Gikić

  Poliklinika Gikić – 2022 Sva prava pridržana